Ως adminδιαγραφή κωδικών πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome - Διαγραφή, επεξεργασία, προβολή

Στο επόμενο σεμινάριο θα δούμε πώς adminΊστρα κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome. Πώς να διαγράψετε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, πώς να απενεργοποιήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό Google στο Chrome και πώς μπορούμε να δούμε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης στο Chrome.

Η αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησης είναι η απλούστερη μέθοδος ελέγχου ταυτότητας κατά την είσοδο σε ηλεκτρονικά καταστήματα, φόρουμ, ιστότοπους για την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφελείας ή άλλες εφαρμογές web όπου πρέπει να ελέγχουμε ταυτότητα με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης συνοδεύονται από Διευθυντής κωδικού πρόσβασης ολοκληρωμένη, και Google Chrome δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στο Google Chrome μπορούμε να έχουμε δύο βασικά σενάρια όσον αφορά τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης.

Ως adminαποθηκεύουμε κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome όταν έχουμε συγχρονισμένο λογαριασμό Google στο πρόγραμμα περιήγησης

Η Google μας επιτρέπει να συγχρονίζουμε όλες τις σημαντικές λειτουργίες περιήγησης στον ιστό στο Chrome. Από ιστορικό αναζήτησης, σελιδοδείκτες, επεκτάσεις, θέματα έως κωδικούς πρόσβασης.

να βλέπουμε τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Chrome όταν έχουμε συγχρονισμένο λογαριασμό Google στο πρόγραμμα περιήγησης, πηγαίνουμε στο εικονίδιο επάνω δεξιά και μετά κάνουμε κλικ στο “Sync is on”.

Ως adminαποθηκεύουμε κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome
Συγχρονισμός Chrome

Στη σελίδα ρυθμίσεων συγχρονισμού έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και να adminδιαγράφουμε ό,τι ακριβώς συγχρονίζεται στο Chrome. Ή διακόψτε το συγχρονισμό και διαγράψτε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, τους σελιδοδείκτες, τις επεκτάσεις, το ιστορικό περιήγησης και πολλά άλλα.

Στο "Διαχειριστείτε αυτό που συγχρονίζετε"Βλέπουμε ποια δεδομένα συγχρονίζονται στο Chrome.

Διαχειριστείτε αυτό που συγχρονίζετε
Διαχειριστείτε αυτό που συγχρονίζετε

Από τη λίστα μπορούμε να επιλέξουμε να συγχρονίσουμε όλα τα δεδομένα, τις ρυθμίσεις και τα θέματα ή μπορούμε να επιλέξουμε κατά προτίμηση.

Διαχειριστείτε αυτό που συγχρονίζετε
Διαχειριστείτε αυτό που συγχρονίζετε

Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, στο Autofill μπορούμε να δούμε τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Chrome, να τους διαγράψουμε ή να τους αλλάξουμε.

Κωδικοί αυτόματης συμπλήρωσης
Κωδικοί αυτόματης συμπλήρωσης

στο "PasswordsΘα εμφανιστεί η λίστα των λογαριασμών με κωδικούς πρόσβασης (διαπιστευτήρια) που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome. Οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτήν τη λίστα κωδικών πρόσβασης θα γίνονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές στις οποίες έχετε συγχρονίσει τον Λογαριασμό σας Google με το Chrome.

Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης στο Chrome
Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης στο Chrome

Με ένα απλό κλικ στο σύμβολο "μάτι" μπορούμε να δούμε τον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης και στο μενού με τα τρία σημεία κάθετα, έχουμε τη δυνατότητα να αντιγράψετε, να επεξεργαστείτε ή διαγράφουμε μια αποθηκευμένη λέξη.

Διαχείριση αποθηκευμένου κωδικού πρόσβασης στο Chrome
Διαχείριση αποθηκευμένου κωδικού πρόσβασης στο Chrome

Πως μπορουμε adminΚαταχωρίστε τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome στο διαδίκτυο

Εάν βρισκόμαστε στο παραπάνω σενάριο, όπου το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome είναι συγχρονισμένο με τον Λογαριασμό σας Google, οι κωδικοί πρόσβασης ιστότοπου και εφαρμογής ενδέχεται να είναι adminστρωματοποιημένη και από Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Google. Απλώς κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στον ιστότοπο για τον οποίο θέλουμε να αλλάξουμε για να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασης.

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Google
Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Google

Οι αλλαγές που γίνονται στο Password Manager θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις συσκευές όπου είναι συγχρονισμένος ο Λογαριασμός Google.

Πώς να διαγράψετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης, το ιστορικό περιήγησης, τους σελιδοδείκτες και τις προτιμήσεις στο Google Chrome

Εάν βρισκόμαστε στο σενάριο όπου άλλα άτομα έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή μας και δεν θέλουμε να έχουν πρόσβαση στα εμπιστευτικά μας δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Chrome, τότε μπορούμε να σταματήσουμε τον συγχρονισμό και να διαγράψουμε απολύτως όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα που ανήκουν στον Λογαριασμό μας Google. Αυτά θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε άλλες συσκευές όπου έχουμε συγχρονισμένο Λογαριασμό Google. Θα σκουπιστούν μόνο τοπικά.

Το πρώτο βήμα είναι να μεταβείτε στις ρυθμίσεις συγχρονισμού (πρώτη εικόνα στο άρθρο) και μετά κάντε κλικ στο "Απενεργοποίηση".

Διακοπή συγχρονισμού με το Google Chrome
Διακοπή συγχρονισμού με το Google Chrome

Ελέγξτε την επιλογή "Διαγράψτε σελιδοδείκτες, ιστορικό, κωδικούς πρόσβασης και πολλά άλλα από αυτήν τη συσκευή", Στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Απενεργοποίηση".

Απενεργοποιήστε το συγχρονισμό και την εξατομίκευση
Απενεργοποιήστε το συγχρονισμό και την εξατομίκευση

Με αυτόν τον τρόπο διαγράφουμε απολύτως όλα τα δεδομένα σχετικά με την περιήγησή μας στο web.

Ως adminαποθηκεύουμε κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Google Chrome όταν δεν έχουμε συγχρονισμένο λογαριασμό Google στο πρόγραμμα περιήγησης

Οι κωδικοί πρόσβασης, το ιστορικό περιήγησης, οι σελιδοδείκτες, τα cookie και άλλα στοιχεία περιήγησης μπορούν να αποθηκευτούν στο Google Chrome, ακόμη κι αν δεν είναι συγχρονισμένος με έναν Λογαριασμό Google. Τα μειονεκτήματα του μη συγχρονισμένου Chrome είναι πολλά. Δεν θα έχετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο ασύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης από άλλη συσκευή, ούτε στο ιστορικό περιήγησής σας, στους σελιδοδείκτες, στις επεκτάσεις, στα θέματα ή σε άλλες προτιμήσεις.

Όταν συνδέουμε σε έναν ιστότοπο, έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε διαπιστευτήρια στο πρόγραμμα περιήγησης. Διεύθυνση Ιστού, όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης.

Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης στο Google Chrome
Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης στο Google Chrome

Μόλις αποθηκευτεί ο κωδικός πρόσβασης, μπορείτε να τον προβάλετε, να τον διαγράψετε ή να τον επεξεργαστείτε “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης
αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης

Δεν ξέρω πώς είναι Windows, αλλά επάνω Mac, αφού κάνετε κλικ στο σύμβολο "μάτι" ή επεξεργαστείτε τον κωδικό πρόσβασης, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη του συστήματος. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης χωρίς αυτόν τον κωδικό πρόσβασης. Ένα αρκετά καλό μέτρο προστασίας, στο σενάριο όπου κάποιος άλλος θα ερχόταν σε εμάς στον υπολογιστή και σε μια στιγμή απροσεξίας θα μπορούσε να προσπαθήσει να δει τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

Παθιασμένος με την τεχνολογία, μου αρέσει να δοκιμάζω και να γράφω σεμινάρια για λειτουργικά συστήματα macOS, Το Linux, Windows, σχετικά με WordPress, WooCommerce και ρυθμίστε τους διακομιστές web LEMP (Linux, NGINX, MySQL και PHP). γράφω επάνω StealthSettings.com από το 2006 και λίγα χρόνια αργότερα άρχισα να γράφω στο iHowTo.Tips σεμινάρια και ειδήσεις σχετικά με συσκευές στο οικοσύστημα Apple: iPhone, iPad, Apple Παρακολουθήστε, HomePod, iMac, MacBook, AirPods και αξεσουάρ.

Αφήστε ένα σχόλιο